Auto

Şoferi beţi sau drogaţi pe străzile Capitalei. Poliţiştii au reţinut 26 de permise

Şoferi beţi sau drogaţi pe străzile Capitalei....

Autor: Andreea Tobias

17.01.2021, 14:20 60

Nouă şoferi au fost prinşi drogaţi şi trei beţi la volan de poliţiştii Capitalei. Poliţiştii au reţinut 26 de permise şi au dat, în două nopţi, amenzi de peste 10.000 lei. 

În nopţile de vineri spre sâmbătă şi sâmbătă spre duminică poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe principalele artere din municipiul Bucureşti pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Poliţiştii au dat 23 de amenzi în valoare de peste 10.000 lei şi au reţinut 26 permise de conducere: 13 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, 12 pentru infracţiunile constatate şi unul pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea.

De asemenea, au fost retrase şase certificate de înmatriculare pentru deficienţe şi patru seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare.

Poliţiştii rutieri au prins 9 şoferi drogaţi, 3 beţi, 2 care nu aveau permis şi alţi doi care deţineau droguri: THC-5-canabis şi heroină.

Un bărbat de 31 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 în timp ce se afla sub influenţa canabisului şi a cocainei. Şoferul a fost condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice.

Totodată, poliţiştii rutieri au verificat maşina condusă de bărbat şi au găsit substanţe psihoactive.

Un tânăr de 22 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 2, timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.( 0,55 mg/l alcool în aerul expirat). Şi acesta a ajuns la I.N.M.L şi are dosar penal.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 35 de ani a condus o maşină pe o stradă din sectorul 3 sub influenţa substanţelor psihoactive. La fel ca ceilalţi, a ajuns la INML şi i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO