Auto

Şoferii care merg cu maşini electrice pe Autostrada Soarelui au o nouă staţie de încărcare, în localitatea Fundulea, instalată de E.On în parteneriat cu Penny

Şoferii care merg cu maşini electrice pe Autostrada...

Autor: Roxana Rosu

30.09.2020, 11:15 735

E.ON Energie a pus în funcţiune o nouă staţie de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, în parcarea magazinului Penny din localitatea Fundulea, jud. Călăraşi, destinată şi şoferilor care conduc pe Austostrada Soarelui, proiectul făcând parte din infrastructura de transport electric de pe ruta Constanţa – Bucureşti - Timişoara.

Staţia de încărcare de la Fundulea are o putere maximă de 77 kW. Timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie. În locaţie este instalată o staţie de tip fast charge 1x50 kW (curent continuu conectori CCS sau CHAdeMO) + 1x22 kW (curent alternativ conector Type 2), ce beneficiază de 2 locuri de parcare.

Iniţiativa face parte din proiectul NEXT-E, cofinanţat din fonduri europene prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF) prin care E.ON Energie România şi-a propus să instaleze 19 unităţi de încărcare rapidă a autovehiculelor, alte 21 urmând să fie instalate de către MOL, unul dintre partenerii din acest proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO