Auto

Şoferii, controlaţi în cascadă la Cluj. Din 700 de şoferi verificaţi, 12 erau drogaţi

Şoferii, controlaţi în cascadă la Cluj. Din 700 de...

Autor: Andreea Tobias

16.07.2022, 12:37 67

Poliţiştii clujeni au desfăşurat, vineri, activităţi de control „în cascadă”,  pentru prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi substanţe psihoactive. Din 700 de şoferi verificaţi, 12 au fost prinşi drogaţi.

Poliţia rutieră a acţionat vineri în cascadă pe DN1C E576, în judeţul Cluj, pentru prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi substanţe psihoactive. Peste 700 de şoferi au fost testaţi cu aparatele etilotest şi drugtest.

S-au dat 37 de amenzi de aproximativ 29.000 de lei, dintre care 5 pentru consumul de alcool.

Pentru nerespectarea normelor rutiere, poliţiştii au reţinut 25 de permise de conducere.

În cazul a 12 autovehicule oprite pentru control în trafic şi care au prezentat defecţiuni tehnice s-au reţinut certificatele de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii rutieri au constatat 13 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 12 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive şi 1 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Astfel, vineri seară, poliţiştii au oprit pe DN VOCE un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din judeţul Cluj. Şoferul a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv, astfel că acesta a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate mostre biologice.

Tot vineri seară, un alt şofer drogat a fost prins, respectiv un bărbat de 35 de ani, din judeţul Alba. În urma testării cu aparatul Drugtest a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină şi canabis, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea determinării substanţelor consumate, informează IPJ Cluj.

În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO