Auto

Şoferii din transportul de marfă sunt scutiţi temporar de aplicarea timpilor de odihnă. Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier: Angajatorii rămân responsabili pentru siguranţa angajaţilor lor şi a altor participanţi la trafic

Şoferii din transportul de marfă sunt scutiţi temporar...

Autor: Roxana Rosu

19.03.2020, 10:47 259

Şoferii care transportă marfă sunt scutiţi temporar de aplicarea timpilor de conducere şi odihnă, decizie luată la nivelul Comisiei Europene, în contextul crizei create de pandemia de COVID-19 (Coronavirus).

Această scutire temporară se aplică de miercuri, 18 martie, şi se va desfăşura până la data de 16 aprilie, urmând să se aplice tuturor şoferilor implicaţi în transporturi de marfă la nivel national şi international.

Această scutire este acordată în conformitate cu articolul 14 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 561/2006 şi scopul acestui document este de a notifica de îndată Comisia în consecinţă.

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a precizat că România a precizat că siguranţa conducătorilor auto şi a drumurilor nu trebuie compromise. Şoferii nu ar trebui să conducă atunci când sunt obosiţi - angajatorii rămân responsabili pentru sănătatea şi siguranţa angajaţilor lor şi a altor participanţi la trafic.

Scutirea temporară a dispoziţiilor descrise mai sus reflectă circumstanţele excepţionale care decurg din apariţia focarului de COVID-19. 

România doreşte să sublinieze faptul că, de regulă, ne aşteptăm ca întreprinderile să planifice şi să gestioneze riscurile de întrerupere a lanţurilor de aprovizionare, se menţionează în notificarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier,

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO