Auto

Sondaj BEI: Opt din 10 români spun că vor opta pentru o maşină electrică sau hibridă la următoarea achiziţie, peste media UE şi a regiunii. 45% preferă varianta hibridă

Sondaj BEI: Opt din 10 români spun că vor opta pentru o...

Autor: Roxana Rosu

01.02.2022, 11:52 126

Opt din 10 români spun că vor opta pentru o maşină electrică sau hibridă la următoarea achiziţie (81%), cu 14 puncte peste media UE, în timp ce doar 19% ar alege o maşină pe benzină sau diesel, arată un sondaj realizat de Banca Europeană pentru Investiţii.

Sondajul BEI arată că românii sunt mai înclinaţi să adopte noile tehnologii din sectorul auto decât ceilalţi est-europeni, media regiunii fiind de 71%, dar şi decât consumatorii germani, dintre care doar 52% ar merge pe varianta hibridă sau electrică.

Pe tipuri de tehnologii, 45% dintre consumatorii români ar cumpăra un vehicul hibrid şi 36% unul electric, ambele procente fiind peste media regiunii, dar şi peste cele de pe piaţa germană..

Datele arată că în ceea ce priveşte achiziţia unui autovehicul hibrid, media regiunii este de 42%, iar în Germania de 29%. În cazul maşinilor electrice, 29% dintre consumatorii din Europa de Est ar alege această variantă şi 23% dintre germani.

În acelaşi timp, 14% dintre români spun că nu au o maşină personală în prezent şi nici nu au în plan să cumpere vreuna, nivel aproapiat de media europeană (13%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO