Auto

STB: 20% dintre angajaţi au activitate suspendată, restul lucrează 4 zile din 5

STB: 20% dintre angajaţi au activitate suspendată,...

Autor: Cosmin Pirv, Mediafax

21.04.2020, 18:15 78

Societatea de Transport Bucureşti a anunţat, marţi, că 20% dintre salariaţi au activitatea suspendată, iar pentru restul angajaţilor, cu excepţia şoferilor, timpul de lucru s-a redus la 80%, cu reducerea corespunzătoare a salariului. Astfel, anagajaţii lucrează 4 zile din 5.

Potrivit unui comunicat al STB, măsura reducerii de personal a fost luată în urma consultării cu sindicatele.

„Ca urmare a restrângerii activităţii prin diminuarea parcului de vehicule cu până la 40 la sută, STB SA a luat măsura reducerii de personal în mod corespunzător. Decizia a fost luată în urma consultării sindicatelor care reprezintă aproape 10.000 din cei 11.000 de angajati ai STB SA. Astfel, circa 20% din salariaţi se află în suspendarea activităţii, iar pentru restul - cu excepţia conducătorilor de vehicule - s-a stabilit reducerea timpului de lucru la 80 la sută (patru zile din cinci, cu reducerea corespunzătoare a salariului)”, se arată în comunicat.

Conform reprezentanţilor societăţii, măsura va fi aplicată doar în perioada stării de urgenţă, iar după ridicarea restricţiilor toţi angajaţii STB vor reveni la muncă în regim normal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO