• Leu / EUR4.7619
  • Leu / GBP5.5448
  • Leu / USD4.3202
Auto

Ştefan Radu Oprea, ministrul mediului de afaceri: Am îmbunătăţit oferta pentru Volkswagen şi suntem din nou în contact cu conducerea concernului german. Dacă vin în România, pot respecta calendarul producţiei

Ştefan Radu Oprea, ministrul mediului de afaceri: Am îmbunătăţit oferta pentru Volkswagen şi suntem din nou în contact cu conducerea concernului german. Dacă vin în România, pot respecta calendarul producţiei

Ştefan Radu Oprea, ministrul mediului de afaceri

Autor: Bogdan Alecu

17 oct 2019 901

Proximitatea faţă de pieţele vest-europene şi infrastructura deja existentă în vestul ţării reprezintă elemente care pot permite celor de la Volkswagen să decidă ca viitoarea uzină pentru modelele VW Passat şi Skoda Superb să fie construită în România, este de părere Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri.

„De astăzi suntem din nou în contact cu Volkswagen, efectuăm acum un nou program de continuare a prezentării oportunităţilor. Oferta poate fi întotdeauna îmbunătăţită ca urmare a dialogului. Acum, în această fază, din ce vedem în media, investiţia din Turcia a fost oprită. Noi venim acum cu oferta că VW îşi poate respecta termenele stabilite, dacă vin în România şi atunci de la oprire la luarea deciziei de a veni aici, poate fi un drum scurt. La un moment dat este o competiţie în care nu poţi fi egal, ţinând cont de rigorile impuse oricărui stat membru UE. Noi ne-am făcut treaba din primul moment”, a declarat ministrul.

El a subliniat că şi în condiţiile în care guvernul a fost demis, activitatea Invest Romania nu este afectată, însă negocierile pot fi influenţate deoarece discuţiile sunt purtate cu miniştri dintr-un cabinet demis.

„Activitatea la Invest Romania continuă în prezent şi nu este afectată de demiterea guvernului. Guvernul are responsabilitatea de a continua activitatea până când următorul guvern este instalat. Noi reprezentăm în continuare România şi putem atrage o nouă investiţie. Avem nevoie de o nouă uzină auto pentru economia locală. Mai suntem în discuţii şi cu alte potenţiale investiţii mari cu caresuntem în prezentare de ţară, dar aceste procese durează deoarece aleg între mai multe ţări şi între mai multe locaţii dintr-o ţară”, a subliniat Ştefan Radu Oprea.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Principalele valute BNR - luni, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1451
Ieri: 4.7627
Azi: 4.3202
Diferență: 1,1306
Ieri: 4.3164
Azi: 5.5448
Diferență: 0,3075
Ieri: 5.5297
Azi: 4.3410
Diferență: 0,9488
Ieri: 4.3386