Auto

Suedezii de la Autoliv caută 100 de oameni pentru fabrica de sisteme de siguranţă auto din Braşov

Autoliv a inaugurat în septembrie 2019 o nouă fabrică, la Rovinari, judeţul Gorj, investiţie de 20 mil. euro

Autoliv a inaugurat în septembrie 2019 o nouă fabrică, la Rovinari, judeţul Gorj, investiţie de 20 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

25.09.2020, 18:20 351

♦ Numărul mediu de angajaţi ai companiei a scăzut în 2019 cu 822 de oameni.

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv Româ­nia, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv cu vânzări globale de peste 8,5 mld. dolari şi 67.000 de angajaţi la nivel global, are disponibile în prezent 100 de locuri de muncă pentru fabica din Braşov, potrivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Jude­ţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Braşov. Compania caută 60 de muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor şi 40 de montatori subansamble, conform datelor de pe site-ul AJOFM Braşov.

Numărul mediu de angajaţi ai companiei a scăzut în 2019 cu 822 de oameni, ajungându-se la 8.581 de persoane. Pe de altă parte, datele de pe site-ul companiei arată că Autoliv dispune de aproximativ 10.000 de angajaţi în cele şase locaţii din România.  Autoliv deţine pe piaţa locală fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa, Oneşti şi Rovinari, cea din urmă fiind inaugurată de suedezi în toamna anului trecut. Pe lângă unităţile de producţie a componentelor auto, compania mai deţine la nivel local centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov, Iaşi şi Timişoara, dar şi un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru subsidiarele Autoliv din România şi din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO