• Leu / EUR4.7790
  • Leu / GBP5.6586
  • Leu / USD4.3101
Auto

Surpriză în industria auto: BMW lansează automobilul electric i3 cu un preţ sub pragul de 35.000 de euro cu TVA

Autor: Bogdan Alecu

22.07.2013, 13:01 3827

BMW Group a anunţat un preţ de bază de 34.950 de euro cu TVA pentru BMW i3 în Germania, primul automobil electric de serie din istoria companiei. BMW i3 va fi disponibil pentru clienţii din Germania cu începere din luna noiembrie 2013. Preţul de pornire este semnificativ mai mic decât estimările iniţiale, analiştii auto estimând un preţ de peste 50.000 de euro, motivând prin faptul că structura automobilului este realizată dintr-un material nou, realizat din plastic întărit cu fibră de carbon. Cel mai probabil în România va ajunge noul i3 în 2014 sau cel mai probabil în 2015, automobilul fiind conceput în primul rând pentru „megametropole”. Spre comparaţie, unul dintre primele automobile electrice lansate oficial pe piaţa europeană, Mitsubishi iMiEV, care are o autonomie tot de circa 150 km, are un preţ de 29.300 de euro în Germania (unde TVAul este de 19%) şi de 36.640 de euro în România.

BMW i3 deschide orizonturile unei noi ere a transportului individual şi pentru BMW Group. Asemenea oricărui BMW veritabil, BMW i3 are o atracţie emoţională puternică, un produs de substanţă şi o plăcere garantată a condusului. Prin conceptul revoluţionar al maşinii şi preţul atractiv, vom oferi clienţilor o ofertă convingătoare pentru electromobilitate", a declarat la München Ian Robertson director de vânzări şi marketing şi membru în Consiliul Director al BMW AG.

BMW i3 va avea premiera internaţională la 29 iulie cu evenimente organizate în paralel pe trei continente în metropolele Londra, New York şi Beijing. BMW i3 este un automobil dedicat marilor aglomeraţii urbane şi va debuta treptat pe cele mai importante pieţe în următorul an.

Produsele şi serviciile BMW vor fi comercializate printr-un model de vânzări multicanal care va cuprinde dealeri autorizaţi BMW i, un centru de prezentare (Customer Interaction Center / CIC), precum şi o platformă online. Toate canalele de vânzări vor fi conectate integral, iar clienţii vor avea posibilitatea să-şi personalizeze întregul proces de cumpărare pentru a-şi satisface cerinţele. Unele pieţe vor introduce şi o forţă mobilă de vânzări, alături de echipa de vânzări care va fi la dispoziţia clienţilor în showroom-urilor tradiţionale.

Prin abordarea completă "360 ° ELECTRIC", BMW i pune la dispoziţia clienţilor o ofertă vastă de produse şi servicii care acoperă nevoile de electromobilitate ale conducătorilor. 360 ° ELECTRIC se bazează pe patru piloni: încărcarea la domiciliu (BMW i Wallbox), încărcarea la staţii publice de realimentare, servicii de asistenţă, precum şi servicii inovatoare de mobilitate, care includ garanţii şi servicii complete de întreţinere, oferte flexibile car-sharing, precum şi aplicaţii BMW utile pentru computer şi smartphone.

BMW i iese în evidenţă pentru automobilele şi serviciile de mobilitate de avangardă, pentru designul inspiraţional şi noua interpretare a conceptului premium care este puternic definită de dezvoltarea durabilă de-a lungul întregului ciclu de viaţă al produsului. Prin BMW i, BMW Group redefineşte conceptul de automobil. BMW i3 este primul automobil premium din lume care a fost conceput de la zero pentru a fi propulsat de un sistem electric şi care utilizează construcţia ultrauşoară. Rezultatul este plăcerea condusului emblematică pentru BMW în formă pură, cu emisii zero şi cu o experienţă de condus neegalată de niciun alt automobil cu propulsie electrică.

 
 
Cele mai citite ştiri
CE SFATURI AI DA TÂNĂRULUI DE 21 DE ANI?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

Principalele valute BNR - miercuri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7790
Diferență: 0,0084
Ieri: 4.7786
Azi: 4.3101
Diferență: 0,0139
Ieri: 4.3095
Azi: 5.6586
Diferență: 0,5169
Ieri: 5.6295
Azi: 4.4487
Diferență: 0,2456
Ieri: 4.4378