Auto

SUV-ul EcoSport produs la Craiova a fost cel mai bine vândut Ford pe piaţa locală în septembrie

SUV-ul EcoSport produs la Craiova a fost cel mai bine...

Autor: Bogdan Alecu

12.10.2018, 12:15 4594

În septembrie EcoSport a fost cel mai bine vândut model al Ford pe piaţa locală şi singurul cu înmatriculări de peste 100 de unităţi, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. În total 102 de SUV-uri EcoSport produse la Craiova s-au înmatriculat în România luna trecută, de aproape trei ori mai multe decât Fiesta, modelul de clasă mică al americanilor produs în Germania. Pe locul secund în septembrie a fost SUV-ul Kuga cu 94 de maşini, iar pe trei Focus cu 52.

"Există un interes mare în piaţă pentru EcoSport şi faptul că este produs în România are un impact puternic asupra vânzărilor. Desigur, încă nu toţi clienţii ştiu asta dar Ford începe să fie perceput ca brand local", a spus Attila Szabo.

Spre deosebire de B-Max, care era un monovolum de clasă mică, segment care la acea dată avea vânzări ridicate în Europa de Vest dar pentru care nu era un interes prea mare pe pieţele emergente, EcoSport vine pe segmentul SUV-urilor mici, care este în creştere puternică la nivelul întregii Europe.

"Avem un feedback bun din partea clienşilor care apreciează spaţiul interior şi dimensiunile caroseriei, dar mai ales garda înaltă la sol, dinamica la condus şi faptul că este bine antifonată. Din acest motiv producţia continuă să crească", a spus Attila Szabo.

Potrivit datelor din piaţă, neconfirmate însă de Ford, în prezent producţia la Craiova a trecut de 600 de maşini pe zi şi accelerează spre 700 de unităţi. Astfel, în acest an Ford ar putea produce aproape 150.000 de maşini EcoSport.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO