Auto

Tarom a renunţat să mai opereze cursele din Bucureşti către Viena şi Barcelona

Tarom a renunţat să mai opereze cursele din Bucureşti...

Autor: Miruna Diaconu

22.10.2022, 18:21 12807

♦ „Planul de restructurare este finalizat în proporţie de 95%.“

Compania aeriană Tarom, controlată de statul ro­mân, aşteaptă anul acesta un număr total de 2,3 milioane de pasageri, în creştere faţă de anul trecut cu 50%, conform informaţiilor furnizate de către reprezentanţii companiei.

Totodată, compania estimează venituri de 1,1 miliarde lei anul acesta, faţă de 670 milioane lei, cifra de afaceri înregistrată în 2021.

„Ne bucurăm de trendul ascendent al întregii industrii, raportându-ne la aceeaşi perioadă a anului 2021. Mai mult, un lucru îmbucurător este acela că în luna septembrie a anului 2022 am avut un coeficient de încărcare de peste 89%, faţă de puţin peste 81% - coeficientul de încărcare din luna septembrie a anului 2019, an fără COVID“, spun reprezentanţii Tarom.

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă industria aviatică în această perioadă este creşterea preţurilor la combustibil. Tarom a înregistrat o creştere de peste 70% a preţului la kerosen într-un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO