Auto

Taxa auto 2012: Calculatorul oficial unde verifici cât costă noua taxă pe poluare

Taxa auto 2012: Calculatorul oficial unde verifici cât costă noua taxă pe poluare

Foto: Shutterstock

Autor: Gândul

13.01.2012, 15:09 9839

Începând de vineri, românii îşi pot calcula singuri taxa auto pe care trebuie să o plătească în 2012 pe site-ul oficial al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), la secţiunea "Calculator taxa pe poluare 2012". Noua formă a taxei auto a intrat în vigoare astăzi, vineri, 13 ianuarie.

Proprietarii de automobile trebuie să completeze mai multe câmpuri, oferind date specifice despre vehiculele pe care le deţin, pentru a putea obţine rezultatul corect.

Printre informaţiile pe care proprietarii trebuie să le cunoască pentru a-şi putea calcula taxa pe care trebuie să o plătească se află categoria în care se încadrează autovehicolul( M1, M2, M3, N1, N2, N3), capacitatea cilidrică a motorului, norma de poluare a maşinii, vechimea şi emisia de dioxid de carbon ale acesteia (grame CO2/km).

Românii care deţin autovehicule dotate cu motoare Diesel ce sunt prevăzute din fabricaţie cu filtre de particule vor primi o reducere de 25% din taxa auto. Pentru a putea scădea această sumă, calculatorul Fiscului oferă o opţiune ce calculează taxa pe poluare şi pentru maşinile cu motoare care funcţionează cu motorină.

Vedeţi cum arată calculatorul oficial pentru noua taxa de poluare pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO