Auto

Tehnologie pentru condus: ce gadgeturi oferă BMW pentru a face viaţa mai uşoară la volan

Tehnologie pentru condus: ce gadgeturi oferă BMW pentru...

Autor: ProMotor

16.10.2014, 10:40 766

BMW a fost primul producător auto din istorie care a oferit un model de serie cu sistem de navigaţie prin GPS pe piaţa din Europa (Seria 7, în 1994). Cu alte cuvinte, bavarezii au ceva experienţă în spate când vine vorba de tehnologie pusă la dispoziţia şoferului şi a pasagerilor.

Ca să nu lungesc prea mult vorba, am fost la un workshop organizat de BMW România, unde mi s-a arătat cum încearcă marca germană să atragă clienţi noi şi să îi menţină fericiţi pe cei existenţi prin intermediul tehnologiei. Iar acum îşi spun şi ţie ce am înţeles.

ConnectedDrive

Pe scurt, chestia asta adună sub o singură umbrelă mai multe gadgeturi: sistemul infotainment al maşinii (navigaţie, audio şi setări), sisteme de siguranţă (precum cel care te avertizează când părăseşti banda de rulare) şi echipamente care îţi uşurează treaba de şofer (de exemplu, sistemul Head-Up Display, care afişează informaţii direct pe parbriz). Tot aici întră şi posibilitatea de a-ţi conecta telefonul mobil la maşină şi de a folosi aplicaţii în maşină prin intermediul telefonului mobil (Facebook, Twitter, radiouri online, muzică de la servicii online – precum Deezer – şi programe de înregistrare a evoluţiei pe circuit – M Laptimer).

Oficial, termenul ConnectedDrive a apărut în 1999 la Salonul Auto Frankfurt şi includea, la acea vreme, servicii de asistenţă prin telefon, informaţii din trafic şi apel de urgenţă.

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO