Auto

Tehnologie şi spectacol la cea de-a 87-a ediţie a Salonului Auto de la Geneva

Tehnologie şi spectacol la cea de-a 87-a ediţie a Salonului Auto de la Geneva. Vedeţi aici Galeria FOTO

Tehnologie şi spectacol la cea de-a 87-a ediţie a Salonului Auto de la Geneva. Vedeţi aici Galeria FOTO

Autor: Bogdan Alecu

07.03.2017, 15:22 2010

După un deceniu în care constructorii auto au dorit să iasă în evidenţă cu automobile ”verzi”, electrice sau hibride, marii jucători ai industriei pun din nou accent tot mai mult pe spectacol, maşini-concept cu design avangardist şi cu sute de cai-putere sub capotă. Considerat a fi un ”teritoriu” neutru, la Geneva, constructorii francezi, germani şi americani sunt pe ”picior de egalitate”, motiv pentru care aici sunt prezenţi constructori precum Bugatti, Pagani, Spyker sau case de tuning precum Brabus, Kahn sau Mansory. 

Cea de-a 87-a ediţie a Salonului Auto de la Geneva include 900 de automobile, dintre care 148 sunt premiere mondiale sau europene. În total sunt 180 de expozanţi prezenţi la Salon. Alături de marii constructori, la Geneva vin şi companiile mai mici din auto, alături de marile case de tuning. 

”Tehnologie şi design sunt două cuvinte care caracterizează Salonul Auto de la Geneva. În acest an aşteptăm peste 700.000 de vizitatori”, a spus Maurice Turrettini, Preşedintele Salonului Auto. 

În cele două zile destinate presei în cadrul Salonului sunt aşteptaţi peste 10.000 de jurnalişti. 

Printre cele mai importante premiere de la Geneva se numără Dacia Logan MCV Stepway, modelul care extinde la un total de patru modele gama Stepway, alături de Sandero, Lodgy şi Dokker. Renault a prezentat noul Captur facelift, versiunea restilizată a celui mai bine vândut SUV de clasă mică, dar şi conceptul ZEO e-Sport, o versiune sport a modelului electric de clasă mică. Acesta dispune de 460 CP şi poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde. 

Printre cele mai importante noutăţi se numără şi Alpine A110, ce anunţă revenirea mărcii sport a Renault, dar şi Volkswagen Ateon şi Mitsubishi Eclipse Cross. BMW a prezentat noul Seria 5 Touring, alături de Seria 4 facelift, în timp ce Mercedes a venit cu Maybach G650 Landaulet. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO