Auto

Terminalul de plecări al Aeroportului din Cluj se extinde cu trei noi porţi de îmbarcare

Terminalul de plecări al Aeroportului din Cluj se...

Autor: Mediafax

16.05.2023, 16:42 222

Terminalul de plecări al Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca se extinde cu trei noi porţi de îmbarcare, două pentru zboruri externe şi una pentru cele interne.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a semnat autorizaţia de construire necesară organizării de şantier pentru lucrările de extindere a Terminalului de Plecări al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

Proiectul prevede extinderea Terminalului cu aproximativ 7.200 de metri pătraţi, prin crearea a două noi porţi de îmbarcare pentru zboruri externe şi o poartă pentru cele interne. De asemenea, şi platforma de staţionare a aeronavelor va fi extinsă cu aproape 9.000 mp.

„Este o nouă investiţie importantă, din fonduri europene, care vizează cel mai mare aeroport regional din România, din punct de vedere al numărului de pasageri. În contextul creşterii anuale
constante a traficului de pasageri şi a recuperării volumului de trafic pre-pandemic, a fost necesară o optimizare a fluxului de pasageri, mai ales în perioadele aglomerate şi orele de vârf. Oamenii care ajung pe Aeroportul clujean trebuie să beneficieze de cele mai bune condiţii de îmbarcare! Tocmai de aceea îi anunţ că, pe perioada lucrărilor, terminalul de pasageri plecări va fi pe deplin
operaţional, fiind asigurate nu mai puţin de şapte porţi de îmbarcare pentru zboruri interne şi internaţionale”, a declarat Alin Tişe.

Proiectul de extindere a terminalului are o valoare totală de 365.708.900 lei, din care valoarea cofinanţării Uniunii Europene este de 129.619.000 lei.

Lucrările sunt prevăzute să dureze, conform contractului de execuţie, 2 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO