Auto

Tesla aduce în România primele maşini sport electrice

Tesla aduce în România primele maşini sport electrice

Autor: Bogdan Alecu

24.08.2011, 11:25 2595

Tesla Motors, primul constructor auto de maşini sport electrice, a prezentat în România două modele Tesla Roadster, ca parte a turneului Tesla Goes East, care are ca scop popularizarea conceptului de maşină "eco" cu zero emisii de noxe. Traseul turneului cuprinde şapte ţări şi, ultima fiind România, unde sunt programate opriri în Arad, Sibiu, Braşov, Bucureşti şi Constanţa - care pe 25 august va marca şi punctul estic al turneului.

Din Suedia şi până pe malul Mării Negre cele două maşini vor parcurge în total 5.000 km în mod electric.

Tesla Roadster este un automobil electric care utilizează şasiul modelului sport Lotus Elise şi este asamblat în California şi în Marea Britanie. Lansat în 2008, vânzările sale au atins până în prezent nivelul de 1.800 de unităţi vândute.

Spre deosebire de alte modele electrice lansate pe piaţă precum Nissan Leaf sau Mitsubishi iMiEV, care au o autonomie de aproximativ 150 km, Tesla poate rula până la 400 km fără a avea nevoie de o reîncărcare. Din punct de vedere al performanţelor, Tesla poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde şi poate atinge cel mult 201 km/h, aceasta fiind însă limitată electronic.

Preţul de bază în Europa este de 84.000 de euro fără TVA.

La finele anului următor Tesla are în plan lansarea limuzinei Model S, care va fi un concept proiectat integral de companie şi va avea un preţ de 50.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO