Auto

Tesla se pregăteşte de o nouă revoluţie: Compania va lansa pe piaţă o nouă tehnologie, care va încărca maşinile electrice în 15 minute

Tesla se pregăteşte de o nouă revoluţie: Compania va...

Autor: Iulian Tenchiu

09.03.2019, 13:33 2316

Tesla va lansa de luna viitoare încărcătorul Supercharger V3, noua tehnologie este capabilă să dubleze numărul de KW pe care încărcătoarele de până acum le puteau livra. Noul încărcător este construit să reducă timpul de alimentare al maşinilor electrice la 15 minute, scrie Bloomberg.

Apariţia acestui nou upgrade a fost determinată de dezvoltarea flotei de autovehicule Model 3 create de Tesla, dar şi de faptul că rivalii de la Porsche fac eforturi pentru consolidarea unei infrastructuri proprii. Primul model de Supercharger V3 va intra pe piaţă din luna aprilie a acestui an, iar după lansarea în America de Nord, tehnologia va fi livrată în Europa şi în regiunea Asia-Pacific.

Produsul creat de Tesla este capabil să ofere 250 de KW într-o singură sesiune de alimentare, în timp ce încărcătoarele de până acum puteau livra doar 120 de KW. Crearea noului model a fost determinată de apariţia unui val de competitori, care îşi pregătesc propriile flote de autovehicule electrice. Printre rivalii companiei americane se numără producători cunoscuţi precum Ionity GmbH, Daimler AG şi Ford Motors, care vor instalata în Europa peste 400 de staţii electrice până la jumătatea anului viitor.

Volkswagen realizează o mutare similară în SUA, iar modelul Taycan va ajunge pe piaţa americană în cursul acestui an. În faza încipientă, încărcătoarele pentru maşinile germane vor fi livrate separat, politică pe care gigantul german o va abandona odată cu extinderea centrelor de alimentare. Capacitatea acestora este de 350 KW, rivalizând astfel cu noua tehnologie Tesla.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO