Auto

Ţiriac va livra în aprilie prima maşină electrică din România - GALERIE FOTO

Prima maşină electrică din România va fi livrată în aprilie

Autor: Bogdan Alecu

28.03.2011, 15:46 110

M Car Trading, importatorul Mitsubishi pe piaţa locală, parte aŢiriac Holdings, va livra în aprilie primul Mitsubishi iMiEV,modelul electric al constructorului nipon pe piaşa locală, aceastafiind achiziţionat de filiala locală a Mitsubishi Corporation,compania de comerţ a unuia din cele mai mari grupuri industrialedin Japonia.

Mitsubishi Corporation are şase divizii specializate în comerţul cuproduse metalurgice, chimice, maşini şi utilaje, energie şi bunuride larg consum, precum şi tehnologie IT&C şi serviciifinanciare. "Departamentele de vânzări ale dealerilor au prezentatşi testat deja cu mai mulşi potenţiali clienţi modelul iMiEV", aspus Ana Matei, directorul de marketing al M Car Trading.

La nivel european iMiEV a fost lansat deja în 15 ţări inclusivpe piaţa locală unde este disponbil cu un preţ de 36.639 de euro cuTVA inclus. Maşina are o lungime de aproape 3,5 metri, similară cucea a maşinilor de clasă mini. Motorul electric dezvoltă 67 CP şiun cuplu de 180 Nm, iar viteza maximă este de 130 km/h. Cu un"plin" maşina poate parcurge 150 km.

Echiparea include printre altele jante din aliaj, aercondiţionat, radio-CD, inchidere centralizată şi ABS.

Citroen, care comercializează pe piaţa locală modelul C-Zero,realizat pe aceeaşi platformă ca şi iMiEV nu a livrat încă niciunmodel pe piaţa locală, în timp ce Renault va lansa modeleleelectrice Fluence ZE şi Kangoo ZE în a doua parte a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO