Auto

Toate trecerile la nivel cu calea ferată pe drumuri naţionale, prevăzute cu bariere

Toate trecerile la nivel cu calea ferată pe drumuri...

Autor: Mediafax

31.05.2018, 00:00 128

Deputaţii au adoptat miercuri un proiect potrivit căruia e obligatoriu să existe bariere sau semibariere la trecerile la acelaşi nivel cu calea ferată ale tuturor drumurilor internaţionale „E“ şi cele naţionale cu grad mare de risc de producere a accidentelor rutiere.

Iniţiativa adoptată miercuri de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional prevede completarea Ordonanţei Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor, astfel încât administratorii de căi ferate au obligaţia de monta bariere sau semibariere la acelaşi nivel cu calea ferată pe toate drumurile internaţionale, precum şi pe drumurile naţionale care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere.

Aceştia trebuie să aibă în acest sens avizul administratorului drumului şi al poliţiei rutiere. Încălcarea prevederilor art.31 alin.(3) se va sancţiona cu amenzi de la 50.000 de lei la 250.000 de lei, aplicată administratorului căii ferate, începând cu 1 ianuarie 2020, potrivit textului iniţiativei adoptate de deputaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO