Auto

Top cinci cele mai mari pieţe europene pentru Dacia

Autor: Bogdan Alecu

13.07.2014, 11:21 653
Marca Dacia a susţinut creşterea cu 5% a vânzărilor grupului Renault la nivel mon­dial în prima jumătate a acestui an, la 1,37 de milioane de maşini şi comerciale uşoare.
 
„În prima jumătate a anului, vânzările mărcii Renault au crescut datorită mo­de­lelor Clio şi Captur. De asemenea, marca Dacia a înregistrat cea mai mare creştere din regiune. Ca rezultat, Renault a reuşit să reducă impactul scăderii pe cele mai mari pieţe emergente şi menţine ritmul de creştere“, a declarat Jerom Stoll, chief performance officer şi vicepreşedinte executiv al grupului Renault, responsabil de vânzări şi marketing.
La nivel european Dacia înregistrează creşteri de două cifre pe cele mai mari pieţe ale sale, în timp ce Marea Britanie a urcat chiar pe locul cinci după ce a terminat anul trecut pe nouă. Vânzările Dacia la nivel mondial au urcat cu 24% în primul semestru al acestui an faţă de perioada similară a anului trecut, la 263.110 vehicule.
 
În acelaşi  interval, marca Renault a stagnat la 1,06 mi­lioane de maşini vândute, ceea ce înseamnă că toată creşterea revine exclusiv mărcii autohtone. „Cererea pentru cele mai vândute două modele ale Dacia, Duster facelift şi San­dero, a susţinut un avans de 24 de procente pentru marcă la nivel european. Brandul low-cost al Renault a ajutat grupul să urce cu 18% în Europa“, spun jurnaliştii de la Auto­motive News Europe, cea mai cu­nos­cută publicaţie eco­nomică din industria auto.
 
Totodată, dacă Dacia menţine ritmul de creştere şi în a doua jumătate a anului ar putea depăşi încă un prag al vânzărilor, cu un volum de peste 500.000 de unităţi în acest an, după ce în 2013 a depăşit pragul de 430.000 de vehicule. „Prima jumătate a anului a reprezentat o surpriză imensă în ceea ce priveşte performanţele pe piaţa vest-europeană şi evoluţia mărcii Dacia”, a spus Arndt Ellinghorst, analist al industriei automotive în cadrul ISI Group din Londra, citat de Automotive News.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO