Auto

Toyota, Honda şi Nissan au rechemat peste 3 milioane de automobile pentru o defecţiune la airbag-uri

Toyota, Honda şi Nissan au rechemat peste 3 milioane de...

Autor: Vlad Popescu

11.04.2013, 10:21 1477

Toyota a retras 1,73 milioane de autovehicule, iar Honda aproximativ 1,14 milioane, deciziile celor două companii afectând clienţii de pe mai multe continente. Nissan a rechemat 137.000 de maşini în Japonia.

Airbag-urile suspectate a fi defecte sunt produse de compania japoneză Takata, ale cărei acţiuni s-au prăbuşit joi cu 15%.

Potrivit Toyota, defecţiunea poate cauza activarea la întâmplare a airbag-urilor pentru locurile din faţă sau a sistemului de blocare a centurilor de siguranţă.

Airbag-urile suspectate a fi defecte au fost produse de Takata în perioada 2000 - 2002, a declarat un reprezentant al companiei, care a refuzat să nominalizeze producătorii auto expuşi la produsele necoforme.

Toyota a precizat că cele mai multe automobile afectate sunt modele Corolla şi Camry produse în perioada 2000 - 2004.

În pofida rechemărilor masive, acţiunile producătorilor auto japonezi au crescut joi pe bursa de la Tokyo. Toyota a închis în urcare cu 5,8%, în timp ce Nissan a avansat cu 4,4%, iar Honda cu 3,1%. Indicele Nikkei a crescut cu 2%, depăşind maximul ultimilor 4 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO