Auto

Toyota păstrează coroana şi rămâne cel mai bine vândut producător auto din lume în 2022

Toyota păstrează coroana şi rămâne cel mai bine...

Autor: Dorin Oancea

30.01.2023, 10:05 122

Toyota Motor Corp a vândut 10,5 milioane de vehicule în 2022, a anunţat luni compania, apărându-şi titlul de cel mai bine vândut producător auto din lume pentru al treilea an consecutiv, scrie Reuters.

Vânzările globale ale grupului, inclusiv ale unităţii de camioane Hino Motors şi ale producătorului de maşini mici Daihatsu, au scăzut cu 0,1%, în condiţiile în care vânzările record de peste hotare de 8,6 milioane de vehicule au ajutat la compensarea unei scăderi de 9,6% pe piaţa internă, la 1,9 milioane.

Rivalul de pe locul al doilea, Volkswagen Group, a raportat la începutul acestei luni cele mai mici vânzări din ultimii zece ani, de 8,3 milioane de vehicule, în condiţiile în care blocajele COVID-19 din China şi războiul din Ucraina au perturbat lanţurile de aprovizionare.

În timp ce unele constrângeri de aprovizionare legate de cipuri au rămas şi pentru Toyota, producătorul auto japonez a declarat că cererea puternică din Asia şi o creştere a capacităţii de producţie şi optimizare în Asia şi America de Nord l-au ajutat să crească producţia globală cu 5% în 2022.

În noiembrie, Toyota şi-a revizuit prognoza de producţie pentru actualul exerciţiu financiar, până la sfârşitul lunii martie, la 9,2 milioane de vehicule, de la 9,7 milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO