Auto

Trafic restricţionat de sâmbătă până luni pe teritoriul Ungariei pentru automarfare

Trafic restricţionat de sâmbătă până luni pe...

Autor: Cosmin Pirv

13.03.2021, 16:39 68

Traficul maşinilor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionat de sâmbătă, de la ora 23.00, până luni, la ora 23.00, pe teritoriul Ungariei.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15 martie este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

Poliţiştii precizează că restricţiile nu se referă la automarfare care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură.

„Având în vedere cele mai sus menţionate, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria”, a transmis Poliţia de Frontieră.

Traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

Poliţiştii recomandă şoferilor de automarfare, la ridicarea restricţiilor, tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO