Auto

Trafic rutier în condiţii de iarnă pe DN17, între Bistriţa şi Vatra Dornei

Trafic rutier în condiţii de iarnă pe DN17, între...

Autor: Departamentul Corespondenţi

20.01.2019, 17:57 88

Traficul rutier pe DN 17, între Bistriţa şi Vatra Dornei, se desfăşoară în condiţii de iarnă, duminică, iar maşinile care nu au cauciucuri de iarnă nu sunt lăsate să treacă spre Pasul Tihuţa, după ce mai multe autovehicule au derapat. 

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române duminică după-amiaza traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN17, între Bistriţa şi Vatra Dornei.

Autovehiculele care nu sunt dotate cu cauciucuri de iarnă nu sunt lăsate să treacă către pasul Tihuţa, după ce, în apropiere, mai multe maşini au derapat.

Poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe şoferi ca înainte de a pleca la drum să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată.

De asemenea, şoferii trebuie să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum.

Totodată, poliţiştii spun că este necesară păstrarea unei distanţe suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO