Auto

Traficul aerian se dezmorţeşte: La jumătatea lui iulie, de pe Otopeni au plecat curse charter spre 26 de destinaţii, faţă de 15 la jumătatea lui iunie

Traficul aerian se dezmorţeşte: La jumătatea lui iulie, de pe Otopeni au plecat curse charter spre 26 de destinaţii, faţă de 15 la jumătatea lui iunie

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.08.2020, 12:19 619

Numărul destinaţiilor externe către care au plecat avioanele charter de pe aeroportul Otopeni din Capitală a crescut de la 15 în săptămâna 15-21 iunie la 26 în săptămâna 13-19 iulie, potrivit datelor transmise de oficialii CNAB (Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti) la solicitarea ZF. Revenirea are loc în contextul în care activitatea a fost mult restricţionată odată cu starea de urgenţă cauzată de coronavirus.

„(În perioada 13-19 iulie 2020 - n. red.), cursele charter au fost efectuate atât spre destinaţii interne, cât şi spre destinaţii externe, astfel: două destinaţii interne (Bacău şi Craiova) şi 26 de destinaţii externe, în următoarele ţări: Grecia, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Germania, Cipru, Olanda, Elveţia, Anglia, Macedonia de Nord, Spania, Israel, Italia, Irak, Suedia, Kazahstan, Polonia“, spun reprezentanţii CNAB.

Zborurile au fost operate de mai multe companii aeriene, printre care Aegean Airlines, Blue Air şi Tarom. În total, în perioada 13-19 iulie 2020, pe aeroportul internaţional Henri Coandă Bucureşti, s-a înregistrat un trafic aerian cuprinzând 998 de mişcări de aeronave, adică aterizări şi decolări. Cu o lună în urmă, între 15 şi 21 iunie, acelaşi indicator fusese 393.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO