Auto

Traficul pe aeroporturile din România a crescut cu 8% în S1/2019, la peste 10,7 milioane de pasageri. Estimările arată că în următorii 15 ani, traficul de pasageri în România se va dubla

Traficul pe aeroporturile din România a crescut cu 8%...

Autor: Laurentiu Cotu

28.08.2019, 08:15 616

Asociaţia Aeroporturilor din România (AAR), care reuneşte în prezent 24 de membri, printre care 17 aeroporturi şi firme din domeniul aeroportuar, a anunţat că în primul semestru din acest an aeroporturile din ţară au fost tranzitate de peste 10,7 milioane de pasageri, cu 8% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Estimările AAR arată că în ur­mă­torii 15 ani traficul de pasageri în România se va dubla, po­trivit unui comunicat de pre­să transmis de aeroportul din Cluj-Napoca.

În 2018, traficul de pa­sageri de pe cele 17 ae­ro­porturi din ţară s-a ma­jorat cu peste 7%, până la 21,8 milioane de oameni, ara­tă datele de la Aso­ciaţia Aeroporturilor din România (AAR). Cel mai mare aeroport din ţară ră­mâ­ne Henri-Coadă (Oto­peni), care a fost tranzitat anul tre­cut de peste 13 milioane de oameni, mai mult cu aproape 8% faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO