Auto

Traficul pe Valea Oltului se redeschide după 24 de ore

Traficul pe Valea Oltului se redeschide după 24 de ore

Autor: Greta Bogdan, Bogdan Alecu

02.12.2015, 15:01 895

La 24 de ore de la blocarea traficului pe Valea Oltului, circulaţia este acum reluată pentru toate categoriile de autovehicule, potrivit datelor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

„Începând cu ora 14.45 circulaţia rutieră pe DN7, între localităţile Căciulata şi Brezoi va fi reluată pe ambele sensuri de mers, pentru toate categoriile de vehicule”, au spus reprezentanţii CNADNR într-un comunicat.

În cusul zilei de ieri (01.12.2015), după producerea incidentului, drumarii au acţionat în vederea degajării unui fir de cale, astfel încât utilizatorii să nu rămână blocaţi în trafic pentru o perioadă lungă de timp, putând astfel să-şi continue călătoria în condiţii de siguranţă.

Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Râmnicu Vâlcea au acţionat în vederea degajării părţii carosabile pe parcursul serii şi a nopţii de 1 decembrie spre 2 decembrie 2015. În prezent, la faţa locului, se află o echipă de alpinişti care lucrează la îndepărtarea blocurilor de stâncă de pe partea superioară a versantului, astfel încât să înlăture pericolul unor viitoare alunecări şi să poată fi redată circulaţiei rutiere acest sector de drum naţional.

În conformitate cu OG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, CNADNR SA are în administrare partea carosabilă, cât şi o porţiune din vecinătatea drumului care este destinată exclusiv semnalizării rutiere sau altor scopuri legate de întreţinerea şi exploatarea drumului.

Pentru creşterea siguranţei rutiere, CNADNR a ancorat plase care să protejeze partea carosabilă de posibilele căderi de pietre, însă, din cauza ploilor însemnate cantitativ din ultimile zile, porţiuni de rocă au fost destabilizate, acestea provocând ebulmentul ce a acoperit carosabilul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO