Auto

Traian Băsescu a cumpărat primul Ford B-Max de serie produs la Craiova

Traian Băsescu a cumpărat primul Ford B-Max produs la Craiova

Autor: Corespondenti@Mediafax, Bogdan Alecu

25.06.2012, 14:10 5597

Preşedintele României, Traian Băsescu, vrea să continue "tradiţia" prin care să deţină primul autoturism dintr-o nouă serie de maşini produse în România. Aşa cum deţine şi un SUV Dacia Duster, Băsescu a anunţat în timpul conferinţei de la Craiova că va achiziţiona primul B-Max de serie produs în Oltenia, un model de culoare roşie.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, la lansarea noului model Ford B-MAX, că vrea să fie primul român care cumpără această maşină.

"Am convingerea că proiectul va fi un succes şi pentru că nu poţi proba altfel decât prin fapte credinţa ta, vreau să vă spun că vreau să fiu cel care cumpără prima maşină produsă la Ford", a spus preşedintele Băsescu.

El a ţinut să le arate celor prezenţi la evenimentul organizat de Ford şi documentele prin care a achiziţionat maşina.

"Ca să nu fie niciun dubiu, aceasta e factura pro-forma, acesta este ordinul de plată. Şi acum pot să îmi iau maşina", a spus preşedintele.

El s-a urcat apoi la volanul noii sale maşini, de culoare roşie, pe care a testat-o în incinta fabricii.

Traian Băsescu a fost şi primul cumpărător al SUV-ului Dacia Duster lansat în 2010.

Modelul Ford B-Max este produs exclusiv la fabrica Ford de la Craiova şi este disponibil în trei variante de echipare (Ambiente, Trend, Titanium) şi trei motorizări pe benzină şi două diesel.

Ford estimează că va produce în acest an la Craiova 60.000 de maşini B-Max, iar anul viitor 105.000 de unităţi, modelul fiind destinat în principal pieţelor externe. Pentru a atinge ţinta de producţie, muncitorii Ford vor lucra în două schimburi

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO