Auto

Transportatorii nu renunţă la protest: Indiferent ce a anunţat Guvernul, noi vom ieşi în stradă, cu cele 5.000 de maşini din toată ţara

Transportatorii nu renunţă la protest: Indiferent ce a...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

20.03.2019, 15:30 237

Confederaţia transportatorilor COTAR anunţă miercuri că nu renunţă la protestul anunţat pentru joi, 21 martie, când şi-a propus să iasă în stradă cu 5.000 de maşini. 

"Indiferent ce a anunţat Guvernul, în urma protestului organizat astăzi, noi vom ieşi în stradă mâine, cu cele 5.000 de maşini din toată ţara, pentru a arăta Guvernului că nu ne mai lăsăm păcăliţi. Aceeaşi promisiune ne-a mai stopat acţiunile, trei ani la rând. Până când nu vedem în vigoare OUG promis , cu eliminarea sintagmei "în mod repetat" , cu trecerea activitatii de” rent a car” la Ministerul Transporturilor , nu renunţăm la programul de proteste anunţat", a precizat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

„Coloana se va forma din faţa Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în Bucureşti, cât şi pe drumurile naţionale, de unde vor veni coloane de maşini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizaţi de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare.

COTAR cere Guvernnului să rezolve cu celeritate această situaţie şi să excludă falşii transportatori de pe drumurile României, aşa cum sunt excluşi falşii medici, falşii preoţi sau falşii avocaţi, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licenţă şi fără autorizaţie, nu sunt altceva decât falşi transportatori de persoane.

Miercuri a avut loc un protest al Federaţiei Operatorilor Români de Transport, în Piaţa Victoriei. O delegaţie a FORT a discutat cu ministrul Transportatorilor Răzvan Cuc. La protestul au participat şi membri ai federaţiei din întreaga ţară, prezenţi la manifestare cu autobuze, autocare şi autoturisme.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO