Auto

Transportatorii români: În prezent sunt mii de taxiuri cu licenţă în localităţile din jurul Bucureştiului, dar care, în realitate îşi desfăşoară activitatea în Capitală

Transportatorii români: În prezent sunt mii de taxiuri...

Autor: Roxana Rosu

24.10.2016, 11:13 161

Astfel, lipsa de implicare a autorităţilor în ultimii ani a dus la dezvoltarea unui fenomen al transportului regulat de persoane fără licenţă, ilegal.

De asemenea, COTAR critică şi legea taximetriei, apreciind că aceasta conţine formulări evazive şi incomplete, pentru a permite unor "grupari" să desfăşoare activităţi de taxi în alte localităţi, în afara zonei în care taximetriştii au licenţă de funcţionare.

"În prezent sunt mii de taxiuri cu licenţă în localităţile din jurul Bucureştiului, dar care, în realitate îşi desfăşoară activitatea în Capitală. Parlamentarii care au avut interese au modificat OUG 34/2010 prin legea 168/2010,chiar si in acest an, făcând schimbări exact la acel articol care permitea organelor de control sa elimine activitatea neautorizată, ilegală din această activitate", consider COTAR.

Confederaţia a criticat şi platformele de tip Uber, care ar încălca "dreptul la concurenţă loială şi care conduc la dispariţia activităţii de taxi în condiţii legale".

COTAR solicită, de asemenea, pentru utilizatorii de licenţe de taxi, dobândirea dreptului de propietate a licenţei de taxi, la cerere, aşa cum se întâmplă în toată Uniunea Europeană.

În plus, transportatorii propun transport gratuit pentru toţi elevii, iar transportatorii de persoane, prin curse regulate, să plătească 5% TVA, deductibil până la urmă.

"Apariţia OUG 69/2016, prin care se acordă facilităţi de transport elevilor, este o măsură pe care Guvernul României ar fi trebuit să o ia de mult timp, dar forma sub care a fost gândită nu duce decât la împovărarea transportatorului privat, care şi acum aşteaptă câte un an de zile să-i fie rambursată contravaloarea cupoanelor de transport pentru pensionari', mai spune COTAR.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO