Auto

Transportatorul Dumagas va investi 4-5 mil. euro în extinderea flotei în 2019. „Orice investiţie susţine dezvoltarea businessului.“

Transportatorul Dumagas va investi 4-5 mil. euro în...

Autor: Mirabela Tiron

18.12.2018, 00:07 1162

Dumagas, unul din cei mai mari transportatori de marfă de pe piaţă, controlat de fondul de investiţii Bancroft, va finaliza anul acesta cu afaceri mai mari cu 15% pe fondul unui volum mai mare de mărfuri transportat.

„2018 a fost un an bun, vom finaliza cu profit contabil (net) de aproape 1,5 milioane de lei după pierderile de anul trecut şi afaceri mai mari cu 15%, cum ne-am bugetat. Consumul de pe piaţa internă a susţinut creşterea businessului pe rutele din ţară. În Europa schimburile comerciale au mers bine şi ne-au ajutat pe rute inter­naţio­nale“, a spus pentru ZF Mircea Vlah, şeful companiei de transport. Aproape 40% din business este asigurat de rutele interne, iar 60% de cele externe, potrivit lui.

Compania transportă alimente, de la carne, ouă, îngheţată, fructe, la toate tipurile de produse congelate şi refrigerate. „Continuăm investiţiile anul viitor. Mărim flota auto, vom cumpăra 70 de camioane noi şi 20 de semiremorci, o investiţie de 4-5 milioane de euro, am semnat deja contractul, acesta vor intra în flotă anul viitor“.

Dumagas a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 150 de milioane de lei, faţă de 135 de milioane de lei anul anterior şi 357 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO