Auto

Trei antreprenori români vor să relanseze producţia de motociclete Mobra

Trei antreprenori români vor să relanseze producţia de...

Autor: Marius Oncu

07.12.2015, 12:47 9057

"Pasionaţii de motorete, scutere şi motociclete, amatori sau profesionişti, se vor putea bucura de un brand 100% românesc, cu istorie. Fabrica din România va produce o gamă largă de produse, de la motorete, la scutere şi motociclete, cu motoare începând de la 50 cc până la capacităţi mari", se arată într-un comunicat al Mobra Shop.

Investiţia în designul şi asamblarea în Romania a noilor modele este estimată la peste 500.000 de euro, în acest moment existând discuţii cu companii de tehnologie şi design consacrate pentru proiectarea acestora.

Cei trei antreprenori - Dragoş Paise, Andrei Postelnicu şi Radu Gherasim - au inaugurat vineri Mobra Shop, un magazin în Bucureşti care îşi propune să devină principala sursă de îmbrăcăminte şi accesorii pentru motociclişti. Magazinul are o suprafaţă de peste 100 metri pătraţi şi pune la dispoziţia clienţilor peste 1.000 de articole.

Recunoscut printre pasionaţii de motociclism pentru modelele 50, 50 Super, Hoinar şi Mini, Mobra a fost unul dintre cele mai populare branduri din perioada comunismului, deşi pe seama sa circula şi gluma "Moarte sigură cu cobra, dar mai sigură cu Mobra".

Mobra a fost produsă, timp de 23 ani, la fabrica Metrom din Braşov, în timp ce asamblarea era realizată la Uzina Mecanică Tohan. Producţia a început în 1971.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO