Auto

În trei luni, o sumă de peste 1,8 mld. lei a fost încasată de persoanele care au trimis colete cu plată ramburs fără să îşi declare veniturile. ANAF a identificat, de la o singură companie de curierat, 22.000 de persoane care au trimis colete cu plată ramburs în valoare de 1,8 miliarde lei

În trei luni, o sumă de peste 1,8 mld. lei a fost...

Autor: Miruna Diaconu

30.03.2023, 00:07 2514

În doar trei luni de raportare a datelor privind coletele cu plata ramburs de către companiile de curierat la ANAF, peste 1,8 miliarde lei au încasat în total persoanele care au trimis colete ramburs şi nu şi-au declarat veniturile.

„Am identificat, doar din datele trimise de o companie de curierat, 22.000 de persoane fizice care au trimis colete cu plată ramburs, în valoare totală de 1,8 mld. lei, şi nu au depus nicio declaraţie fiscală pentru acei bani“, spune Teodor Alexandru Georgescu în cadrul conferinţei Courier & Postal Services Forum 2023.

De la 1 ianuarie 2023, companiile de curierat sunt obligate prin lege să raporteze la ANAF toate datele despre coletele cu plată ramburs. Raportarea a fost făcută începând cu data de 1 ianuarie pentru serviciile prestate în decembrie 2022 de companiile de curierat. Astfel, în primele trei luni de raportare ANAF a înregistrat circa 17 milioane de colete trimise cu plată ramburs, iar valoarea totală a acestora a fost de 5 mi­liarde lei. Cu toate acestea, doar 23 de companii au raportat, fiind şi cele care au cea mai mare cotă din piaţă, însă sectorul de curierat numără 2.000 de companii în total.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO