Auto

Uber aşteaptă o decizie de reînnoire a licenţei din Londra, cu câteva zile înainte de expirare

Uber aşteaptă o decizie de reînnoire a licenţei din...

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax

23.09.2019, 17:25 121

Uber se află în aşteptare cu privire la o decizie de reînnoire a licenţei din Londra, care expiră miercuri, întrucât autoritatea de reglementare din domeniu păstrează tăcerea în legătură cu hotărârea finală, relatează Reuters.

Transport for London (TfL) a respins, în 2017, cererea de reînnoire a licenţei companiei din Sillicon Valey, din cauza eşecului pe care l-a arătat Uber în abordarea sa privind raportarea infracţiunilor şi verificările antencedentelor şoferilor.

În 2018, un judecător a reacordat licenţa companiei Uber, aceasta fiind una de probă, de 15 luni, care expiră în 25 septembrie, după ce compania a adus multe modificări modelului său de afaceri în Londra, cea mai importantă piaţă pentru Uber.

Benjamin Black, co-şef al Internet Equity Research la analiştii Evercore ISI, a declarat că a considerat că există mari posibilităţi ca firma să îşi păstreze capacitatea de a opera în Londra, una dintre cele mai importante cinci pieţe globale, potrivit sursei citate.

„Dacă Uber ar pierde licenţa de la Londra, asta ar fi o lovitură majoră, dar vom vedea că se întâmplă”, a spus el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO