Auto

Uber este un magnet de bani: Toyota Motor investeşte 500 de milioane de dolari în Uber

Uber este un magnet de bani: Toyota Motor investeşte 500...

Autor: Tudor Ionescu, Mediafax

28.08.2018, 11:29 170

Compania japoneză Toyota va investi 500 de milioane de dolari în Uber, în vederea dezvoltării de automobile autonome, relatează CNBC.

Conform termenilor înţelegerii, ambele companii vor încorpora tehnologii „self-driving” (bazată pe inteligenţa artificială) în modelul de dubiţă Toyota Sienna, testarea programului pilot urmând a începe în anul 2021.

Uber a mai avut un program de dezvoltare a maşinilor autonome, care a fost drastic diminuat în urma unui test eşuat în Arizona din primăvara acestui an, soldat cu decesul unei persoane. Potrivit BBC, ca urmare a acelui accident, compania şi-a închis operaţiunile din Arizona şi a redus investiţiile în programul de dezvoltare al maşinilor autonome. Din acest motiv, Uber este văzută ca fiind în urma companiei Alphabet în ceea ce priveşte dezvoltarea tehnologiei „self-driving”.

În ceea ce priveşte Toyota, aceasta nu este prima investiţie într-companie ce a dezvoltat o aplicaţie ce permite utilizatorilor să comande taxiuri direct prin GPS. În luna iunie, compania japoneză a investit un miliard de dolari în Grab, o companie din Singapore ce face concurenţă Uber pe piaţa sud-est astiatică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO