Auto

Uber introduce noi măsuri de protecţie pentru pasageri şi cere şoferilor să confirme printr-un selfie că poartă mască

Uber introduce noi măsuri de protecţie pentru pasageri...

Autor: Roxana Rosu

14.05.2020, 10:51 79

Uber extinde de luni, 18 mai, măsurile de protecţie pentru pasageri şi lansează Funcţia de  Verificare a Măştii de protecţie, cerând şoferilor şi curierilor să confirme printr-un selfie că poartă mască.

Cei care nu respectă această măsură nu se vor putea conecta şi nu vor putea utiliza aplicaţia. În plus, şoferii vor fi rugaţi să confirme că au luat măsuri suplimentare de siguranţă, cum ar fi dezinfectarea maşinilor în mod regulat, sau oferirea de dezinfectant pentru mâini călătorilor.

Compania va echipa gratuit maşinile şoferilor cu panouri separatoare din plastic în următoarele săptămâni, după ce, în ultima lună, le-a oferit acestora produse dezinfectante.

La rândul lor, călătorii vor primi în aplicaţie notificări referitoare la siguranţă, înainte de începerea unei curse.

Aceştia vor fi rugaţi să confirme că au luat câteva măsuri cheie recomandate de autorităţile de sănătate publică, cum ar fi spălarea mâinilor înainte de urcarea în maşină, alegerea banchetei din spate în timpul călătoriei şi deschiderea geamurilor pentru a facilita ventilaţia.

De asemenea, şoferii pot alege să refuze o cursă dacă utilizatorul nu poartă o mască de protecţie sau nu îşi acoperă faţa. Călătorii pot face acelaşi lucru, fără taxe în plus. 

Aceste noi măsuri de siguranţă vor fi introduse începând de luni, 18 mai, şi vor rămâne în vigoare până la finalul lunii iunie, când vor fi revizuite conform următoarelor recomandări oficiale de sănătate. 

La nivel global, Uber investeşte 50 de milioane de dolari pentru a se asigura că fiecare şofer şi curier are acces la echipament de protecţie şi produse de curăţenie şi dezinfectante necesare pentru a lucra în siguranţă pe platformă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO