Auto

Umbrărescu s-a retras din cursa pentru concesiunea autostrăzii Comarnic-Braşov. CNADNR anunţă pe 20 decembrie cine va construi prima autostradă peste munţi

Umbrărescu s-a retras din cursa pentru concesiunea...

Autor: Andreea Neferu

09.12.2013, 16:47 1713

Asocierile Vinci (Franţa) – Strabag (Austria) – Aktor (Grecia), respectiv Impregilo – Salini (Italia) sunt singurele care au depus astăzi ofertele finale pentru construcţia în concesiune a autostrăzii Comarnic-Braşov, cu o lungime de circa 58 de kilometri.

După ce lunile trecute chinezii de la China Communications Construction Company s-au retras din cursa pentru construcţia în concesiune a acestei autostrăzi, şi firma românească Spedition UMB, controlată de Dorinel Umbrărescu, a renunţat să mai depună ofertă.

Compania de drumuri estimează că autostrada va costa 1,2 miliarde de euro, iar atribuirea finală a contractului de concesiune va avea loc pe 20 decembrie. Iniţial, compania de drumuri voia să atribuie contractul de concesiune pentru Comarnic-Braşov în octombrie anul acesta, însă procedurile au fost decalate la cererea constructorilor interesaţi de această autostradă.  

Ultimele încercări ale statului de a construi în concesiune autostrada Comar­nic-Braşov s-au soldat însă cu un eşec, în condiţiile în care pentru acest tronson au fost găsiţi constructori în 2010, dar aceştia au renunţat subit la contract. Mai mult, în 2004 guvernul a mai avut o tentativă de construire a autostrăzii Comarnic-Braşov în concesiune, când la fel, înţelegerile cu firmele desemnate să construiască acest tronson au picat.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO