Auto

Un bolid de peste 100.000 de dolari a cedat la testele Consumer Reports, după doar 300 de kilometri. VIDEO

Un bolid de peste 100.000 de dolari a cedat la testele Consumer Reports, după doar 300 de kilometri
09.03.2012, 11:02 4932

O maşină americană de peste 100.000 de dolari, considerată capriciul milionarilor de pe continent, a cedat inexplicabil după doar 300 de kilometri de testare de către cea mai prestiogioasă revistă de profil din SUA, scrie USA Today.

Jurnaliştii de la revista Consumer Reports, cea mai prestigioasă echipă de testare a produselor de consum, de la electrocasnice până la maşini, au descoperit că modelul hibrid Fisker Karma, de 107.850 dolari este "uimitor", "ultramodern" şi..."stricat".

"În timpul testelor de calibrare a cadranului de viteză, o procedură pe care o aplicăm tuturor maşinilor la o viteză constantă de 100 de kilometri pe oră între două borne date, tabloul de bord a clipit de câteva ori, după care s-a auzit un "bing" ca de alarmă, moment în care schimbătorul de viteze a intrat în punctul mort, şi singurele opţiuni care mai erau valabile în schimbătorul electronic erau "marşarier" şi "parcare", notează Consumer Reports. "Cumpărăm şi testăm circa 80 de maşini pe an. Asta e prima pe care nu apucăm nici măcar să o testăm", subliniază revista.

Fisker este maşina "la modă" a celebrităţilor din SUA, numărându-se în colecţia unor vedete ca Justin Bieber, Leonardo Di Caprio sau Ashton Kutcher.

Fisker Karma este un automobil hibrid care accelerează până la 80 de kilometri pe oră cu ajutorul unui motor electric, după care poate urca până la 153 de kilometri pe oră cu un motor termic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO