Auto

Un grup de americani deschide un centru de dezvoltare automotive în Timişoara. Caută să angajeze mai multe sute de oameni

Un grup de americani deschide un centru de dezvoltare...

Autor: Alina Botezatu, Mediafax

17.10.2018, 09:02 3322

Americanii Visteon, furnizor Tier-1 din industria automotive care se concentrează doar pe componente electronice de bord pentru automobile, deschide un centru de dezvoltare a produselor în Timişoara, până la finele acestui an. Compania intenţionează să recruteze 400 de angajaţi până în 2020.

„Ca răspuns la cererea în creştere pentru sistemele electronice de bord pentru automobile, şi pentru produsele asistate şi autonome, Visteon a închiriat spaţiu pentru birouri în zona centrală a Timişoarei. În cadrul noului centru vor lucra iniţial ingineri de dezvoltare, supervizori şi manageri. Extinderea centrului se va realiza în etape, în funcţie de cererea clientului”, au anunţat reprezentanţii Visteon.

Visteon, al cărui sediul central este în Van Buren (Michigan, Statelor Unite ale Americii), este o companie globală de tehnologie care proiectează şi produce sisteme electronice de bord pentru automobile şi soluţii de vehicule conectate pentru unii dintre cei mai importanţi producători auto la nivel modial, printre care se află BMW, Mercedes, Porsche şi Jaguar Land Rover.

Mai exact, Visteon furnizează tablouri de bord şi indicatoare cu afişare digitală, sisteme de informare şi infotainment, sisteme audio, telematică, controlerele de domeniu pentru pilotaj SmartCore™ şi platforma pentru conducere autonomă DriveCore™. Compania mai pune la dispoziţie soluţii software integrate pentru conectivitate multimedia şi smartphone pentru industria auto globală.

Centrul de dezvoltare a produselor auto Visteon din Timişoara face parte din planul de dezvoltare a companiei în Europa, alături de centrele tehnice din Bulgaria, Germania, Franţa şi Marea Britanie. Compania are aproximativ 10.000 de angajaţi în peste 40 de centre din 18 ţări, iar anul trecut a avut vânzări de 3,15 miliarde de dolari.

Noul centru de dezvoltare automotive va fi implicat, în principal, în dezvoltarea software pentru sistemele electronice avansate de bord (panouri de bord digitale, sisteme de infotainment şi afisare pe parbriz) pentru producătorii europeni de automobile şi va colabora cu Directorul Tehnic al Visteon şi cu Centrele Tehnice Europene pentru dezvoltarea de noi tehnologii privind condusul autonom.

Mark Fosmoen, Vice President şi Customer Engineering Europe al Visteon, a spus că noul centru de dezvoltare a produselor din Timişoara va juca un rol important în dezvoltarea de software şi produse pentru noua generaţie de tehnologii incluse în noile sisteme de asistenţă a şoferilor (ADAS) şi aplicaţii autonome de conducere.

„În cel mai scurt timp, centrul tehnic din Timişoara va avea competenţă deplină pentru a transforma cerinţele clienţilor în soluţii testate şi pregătite ulterior pentru a fi utilizate în producţia de masă. Fiind un important centru de dezvoltare software, centrul de la Timişoara va realiza acest lucru prin colaborarea strânsă cu cele mai importante unităţi de cercetare şi dezvoltare ale companiei Visteon din întreaga lume”, susţine Fosmoen.

Profilul candidatului căutat de Visteon implică o combinaţie de dezvoltatori cu o experienţă de peste trei - cinci ani în domeniul automotive şi tehnologie, precum şi de dezvoltatori cu experienţă în managementul proiectelor şi experienţă de supervizare.

De asemenea, Visteon intenţionează să recruteze proaspăt absolvenţi din domeniul automatizării, electronicii, informaticii sau a disciplinelor tehnice similare. Compania caută candidaţi ale căror seturi de competenţe includ limbajul de programare C şi/sau C++, proiectarea software-ului pentru sistemele automate integrate sau proiectarea de software şi modelarea UML.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO