Auto

Un middle manager din auto câştigă peste 6.000 de lei net pe lună, în timp ce un muncitor din fabrică are mai puţin de 1.000 de lei

Un middle manager din auto câştigă peste 6.000 de lei...

Autor: Adelina Mihai

18.06.2014, 00:07 3085

Salariile angajaţilor din companiile din producţie au crescut cu 5,3% în ultimul an, de cele mai mari creşteri salariale având parte în special angajaţii din management (unde salariile au crescut, în medie, cu 11%) şi muncitorii (Ă7,8% faţă de anul trecut), arată rezultatele studiului anual realizat de firma de recrutare Aims.

Studiul Aims SalaryMap - manufacturing de anul acesta a centralizat datele culese de la 147 de companii (majoritatea din industria automotive - 80 de companii şi din industria electrică şi electronică - 25 de companii), care au împreună aproape 128.000 de salariaţi în toată ţara.

Cel mai bine plătiţi angajaţi din industria automotive sunt middle şi top managerii (cu excepţia directorilor generali) care câştigă, în medie, câte aproape 6.300 de lei net pe lună, în timp ce inginerii din auto sunt plătiţi, în medie, cu câte 2.600 de lei net pe lună.

Muncitorii direct productivi din fabricile din industria auto primesc salarii nete de sub 1.000 de lei pe lună.

O situaţie ciudată se întâlneşte în ceea ce priveşte salariile angajaţilor cu studii superioare (majoritatea ingineri) din industria auto, care au scăzut cu aproape 1% faţă de anul trecut. Explicaţia pentru această diminuare constă în faptul că, în cursul anului 2013, s-au angajat persoane cu studii superioare pe salarii mai mici ca în anii anteriori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO