Auto

Un nou model Ford la uzina de la Craiova: Americanii vin cu EcoSport Active

Autor: Bogdan Alecu

06.11.2020, 09:36 1852

Ford Europa a extins gama SUV-ului EcoSport produs la Craiova cu o nouă versiune "Active" care să mizeze pe o imagine mai dură, de off-roader. EcoSport va deveni astfel primul SUV al Ford cu o versiune Active. Aceasta se mai regăseşte în prezent pe modelele Fiesta, Focus şi Focus Wagon.

Ford EcoSport Active vine cu gardă la sol mai înaltă, protecţii suplimentare la nivelul caroseriei pentru o capacitate de rulare mai agresivă, îmbunătăţiri ale şasiului, de la componente de suspensie şi direcţie personalizate până la tehnologii care îmbunătăşesc tracţiunea precum diferenţialul cu derapaj controlat.

Preţul unui EcoSport Active este de 15.250 de euro cu TVA, prin programul Rabla, iar maşina vine cu motorul EcoBoost 1,0 litri 125 CP iar echiparea include printre altele plafon de culoare neagră, ornamente laterale, jante din aliaj de 17 inchi, tapţerie din piele, sistem multimedia Sync cu display de 8 inchi, climatizare, tempomat, sistem de asistenţă pre-coliziune cu frânare după impact.

"Mutarea" vine la un an de la intrarea în producţie a lui Puma, cel de-al doilea SUV produs la Craiova, care în ultimul an a beneficiat de lansarea mai multor versiuni, printre care Vignale, ST, şi cele cu motor diesel şi transmisie automată. În prezent Puma reprezintă circa 80% din cele 1.000 de maşini produse zilnic de uzina Ford de la Craiova, iar restul de 20% sunt EcoSport.

"Clienţii sunt încântaţi de stilul îndrăzneţ afişat de EcoSport şi de versatilitatea sa. Odată cu versiunea Active vom oferi performanţe şi mai mari pentru aventuri în off-road", a spus Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service. Ford of Europe.

Ford a anunţat oficial versiunea Active a lui EcoSport la început de octombrie, motivând decizia de cererea tot mai mare pentru vehicule recreaţionale

Americanii au vândut la nivel european peste 55.000 de unităţi din Fiesta Active, de la lansarea modelului în 2018, iar unul din cinci modele Focus vândute în prima jumătate din 2020 a fost un Active. Mai mult, versiuni Active vor avea şi utilitarele Transit Custom, Transit Connect, Tourneo Custom şi Tourneo Connect.

Potrivit unui sondaj realizat de Grupul European de Activităţi în Aer Liber, 70% din respondenţi au spus că vor să participe la activităţi outdoor şi 86% au spus că aceste activităţi sunt esenţiale pentru bunăstarea oamenilor.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO