Auto

Un nou proiect de infrastructură primeşte undă verde: A fost semnat contractul pentru legătura dintr centura oraşului Oradea şi Autostrada A3

Un nou proiect de infrastructură primeşte undă verde:...

Autor: Petru Mazilu

24.07.2021, 00:04 48784

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă anunţă că a fost semnat contractul pentru realizarea legăturii dintre centura oraşului Oradea şi Autostrada A3. Drumul modern va fi gata peste doi ani şi jumătate.Ministrul Cătălin Drulă a anunţat că mercuri a fost semnat contractul privind realizarea şoselei de legătură între oraşul Oradea şi autostrada Transilvania. Este vorba despre un drum expres cu lungimea de 19 kilometri.

„Am luat parte azi la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia drumului care va face legătura dintre Centura Oradea (Calea Sântandrei) şi Autostrada A3 Transilvania, la Borş. Drumul de 19 km va fi construit la profil de drum expres pe 13 km, iar, pe 6 km, la profil de drum naţional cu 4 benzi. Va cuprinde 3 noduri rutiere, respectiv 12 poduri, pasaje şi viaducte”, a anunţat ministrul Drulă, pe Facebook.

Contractul semnat miercuri are valoarea de 545 de milioane de lei. Proiectul se va realiza prin fonduri europene şi ar trebui să fie gata peste 30 de luni.

„Ca termene avem 6 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie. Am discutat cu antreprenorul austriac şi am obţinut promisiunea acestuia că lucrările vor fi gata chiar mai repede de termenul contractual, în 2023”, a precizat Cătălin Drulă.