Auto

Un uriaş proiect de infrastructură vizează România. Până în 2022 peste 3.000 de staţii de încărcare a vehiculelor electrice vor fi instalate în România, Italia şi Spania. Cine sunt finanţatorii

Un uriaş proiect de infrastructură vizează România....

Autor: Dorin Oancea

26.02.2020, 16:35 511

Peste 3.000 de staţii de încărcare a vehiculelor electrice vor fi instalate în România, Italia şi Spania, prin proiectul AMBRA-Electrify Europe (AMBRA-E), proiect cofinanţat de Comisia Europeană şi Banca Europeană de Investiţii, alături de Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Enel.

Proiectul AMBRA-E este coordonat de Enel X şi implementat de subsidiarele sale din Italia, Spania şi România, urmând a fi finalizat până în 2022.

Staţiile de încărcare vor deveni parte a reţelei publice de infrastructură de încărcare a Enel X în Italia, Spania şi România, şi vor include modelele Quick (până la 22 kW AC), Fast (până la 50 kW DC fiecare) şi Ultra-Fast (până la 350 kW DC fiecare).

Întreaga reţea va fi accesibilă pentru utilizatorii înregistraţi prin aplicaţia Enel X Juice Pass, precum şi prin intermediul partenerilor de interoperabilitate ai Enel X, în timp ce utilizatorii neînregistraţi vor efectua plăţi ad hoc.

Proiectul prevede o investiţie totală de 70,75 de milioane de euro, a cărei finanţare include 14,15 milioane de euro dintr-o finanţare acordată de Comisia Europeană prin INEA.

În plus, o parte din împrumutul de 115 milioane de euro semnat cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) în 2018 pentru instalarea a până la 14.000 de puncte de încărcare publice în toată Italia până în 2022 va fi angajată prin intermediul acestui proiect.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO