Auto

Una din şapte maşini noi vândute anul trecut a fost achiziţionată prin leasing operaţional

Bogdan Apahidean, preşedinte ASLO

Bogdan Apahidean, preşedinte ASLO

Autor: Cristina Bellu

20.01.2017, 00:05 518

Piaţa de leasing operaţional a crescut cu 8% anul trecut faţă de 2015, de­pă­şind nivelul de 60.000 de unităţi. În pe­ri­oa­da ianuarie-decembrie 2016 au fost înma­triculate de către companiile de lea­sing operaţional aproximativ 14.400 de autovehicule, respectiv 13,3% din to­ta­lul de aproximativ 108.000 de auto­tu­ris­me şi autovehicule comerciale uşoare, potrivit datelor Asociaţiei So­cie­tăţilor de Leasing Operaţional (ASLO).

„În urma unui an caracterizat de creşterea competitivităţii jucătorilor de profil, piaţa de leasing operaţional şi-a continuat dezvoltarea, apropiindu-se, în pofida unui ritm de creştere mai mic decât în anii anteriori,  de un nou prag – cel de 60.000 de autovehicule în administrare”, spune Bogdan Apahi­dean, preşedintele ASLO.

Apahidean menţionează că în 2016 ponderea serviciului complet (full service) din portofoliul firmelor de leasing a crescut cu peste 7%. „Îmi exprim în con­ti­nuare aştep­tarea ca şi com­paniile ro­mâ­neşti, fie ele mari sau IMM-uri, sa înţeleagă mai bine acest produs, pentru a putea beneficia de avantajele sale”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO