Uzina Ford de la Craiova „pune umărul” la creşterea vânzărilor mărcii la nivel european. EcoSport se vinde aproape la fel de bine precum Kuga, SUV-ul mai mare al americanilor

20 aug 2018 Autor: Bogdan Alecu

Vânzările Ford au crescut luna trecută în Europa cu 1,4% faţă de perioada similară a anului trecut la 74.300 de unităţi, pe măsură ce SUV-urile EcoSport şi Kuga au susţinut vânzările, potrivit datelor Automotive News Europe. În prezent SUV-urile au ajuns să reprezinte mai bine de 20% din vânzările Ford la nivelul celor mai mari 20 de pieţe europene.

SUV-ul EcoSport produs la Craiova a punctat luna trecută o creştere a vânzărilor de 110% la 10.500 de unităţi la nivel european, în timp ce Kuga a urcat cu 5% la 12.800. Cel mai bine vândut model al Ford rămâne Fiesta, noua generaţie lansată în vara anului trecut aducând un plus de 63% la 20.700 de unităţi.

Pe piaţa locală înmatriculările SUV-ului Ford EcoSport, produs de americani în uzina de la Craiova, au ajuns la un volum de 380 de unităţi în al doilea trimestru al acestui an, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cu acest volum, EcoSport se clasează pe locul trei în topul celor mai bine vândute modele Ford pe piaţa locală, după Focus şi Kuga.

Noul EcoSport a reuşit astfel să depăşească la vânzări modelul Fiesta în trimestrul al doilea, în condiţiile în care Fiesta a înregistrat 374 de unităţi înmatriculate. Arhiva DPRCIV nu include datele din primul trimestru al acestui an şi nici pe cele din 2017.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2018

 
Cuvinte cheie:
crestere
, craiova
, vanzari
, ford
, suv
, uzina
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide