Auto

Va cumpăra statul român şi maşini produse la Craiova? Iohannis vizitează mâine uzina Ford din Bănie

Va cumpăra statul român şi maşini produse la Craiova?...

Autor: Bogdan Alecu

21.07.2020, 17:54 1153

Klaus Iohannis, preşedintele României, va vizita mâine uzina Ford de la Craiova, la aproape trei luni de când şi premierul Ludovic Orban a fost în vizită la fabrică.

„Confirmăm vizita Preşedintelui pentru miercuri, 22 iulie, la fabrica Ford de la Craiova. Este prima vizită de când Ford a introdus în producţie modelul Puma. Conducerea companiei îi va prezenta un status actualizat al businessului Ford în România”, au spus oficialii Ford.

Primul ministru a subliniat la acea vreme importanţa achiziţiilor de pe piaţa locală, de produse realizate în România, în detrimentul celor de import, tocmai pentru a proteja producţia autohtonă şi locurile de muncă. De la acea dată, statul a achiziţionat 6.700 de maşini Dacia prin Poliţia Română, însă până acum statul nu a cumpărat niciun automobil Ford EcoSport sau Puma, produse la Craiova.

Cea mai recentă flotă de maşini produse la Craiova a fost achiziţionată de compania Casa Noastră, proprietarul brandului Qfort, care a comandat 100 de SUV-uri Ford Puma.

În prezent uzina Ford produce în două schimburi din trei SUV-uri Puma şi EcoSport, producţia fiind mai scăzută din cauza pieţei auto europene afectate de pandemia de coronavirus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO