Auto

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători, s-a asociat cu Electroputere VFU Paşcani şi Atelierele CFR Griviţa pentru a participa la licitaţia de tramvaie din Capitală

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători, s-a asociat cu Electroputere VFU Paşcani şi Atelierele CFR Griviţa pentru a participa la licitaţia de tramvaie din Capitală

Astra Vagoane Călători din Arad, unde lucrează aproape 500 de salariaţi, este al treilea cel mai mare producător de material rulant de pe piaţa locală (după Astra Rail Industries şi Alstom), fabrica putând produce atât vagoane, cât şi tramvaie şi troleibuze electrice

Autor: Mirabela Tiron

23.06.2017, 19:45 2516

Parcul de tramvaie al RATB este format din aproape 500 de tramvaie, dar doar 300 sunt în circulaţie şi numai trei oferă condiţii decente de transport.

Industriaşul Valer Blidar, proprietarul fabricii de material rulant Astra Vagoane Călători din Arad, cu afaceri de 61 mil. lei (14 mil. euro) anul trecut, s-a asociat cu Electroputere VFU Paşcani (Vasile Didilă şi Gruia Stoica) şi Atelierele CFR Griviţa pentru a participa ca un consorţiu la licitaţia pentru achiziţia de 100 de tramvaie anunţată de Primăria Capitalei. Liderul de consorţiu va fi compania Astra Vagoane Călători.

„Doresc ca industria românească din producţia de material rulant să nu dispară. Consorţiul are posibilitatea să producă necesarul de tramvaie de care are nevoie Primăria Capitalei  într-o perioadă cât mai scurtă de timp“, a declarat Valer Blidar pentru ZF.

Astra Vagoane Călători din Arad, unde lucrează aproape 500 de salariaţi, este al treilea cel  mai mare producător de material rulant de pe piaţa locală (după Astra Rail  Industries şi Alstom), fabrica putând produce atât vagoane, cât şi tramvaie şi troleibuze electrice.

Electroputere VFU, fosta Remar Paş­cani, care face parte din grupul Grampet, a finalizat anul trecut cu afaceri de 95 mil. lei (21 mil. euro) şi 542 de angajaţi,  în timp ce Atelierele CFR Griviţa, controlate de Asociaţia Salariaţilor, au avut afaceri de 49 milioane de lei (11 mil. euro) şi aproape 400 de salariaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO