Auto

Valmar, APIA: Riscul ca tot mai mulţi dealeri auto să intre în insolvenţă este tot mai mare

Autor: Bogdan Alecu

14.02.2013, 20:01 571

Riscul ca tot mai mulţi dealeri auto să intre în insolvenţă este în creştere. Dacă numai în 2009 unul din zece concesionari auto şi-au închis porţile pe fondul pieţei auto în scădere, trendul este în creştere.

"Există dealeri auto funcţionali care îşi desfăşoară activitatea la un nivel redus, dar stabil şi care reuşesc cu greu să rămână profitabili, mai există o categorie de dealeri care au dispărut de pe piaţă şi există doar cu numele, sunt în insolvenţă şi activitatea nu se mai desfăşoară normal. şi mai sunt cei care datorită înăspririi condiţiilor din industrie se gândesc să-şi abandoneze investiţiile realizate şi să reorienteze către alte zone", a spus Brent Valmar. El a subliniat că şi Porsche România îşi susţine financiar dealerii, dar "în limite rezonabile şi economice".

Dacă în ultimii ani jucătorii din auto s-au confruntat cu scăderea vânzărilor, după şase ani de recesiune aceştia se confruntă tot mai mult cu scăderea numărului de intrări în service, activitate care a susţinut pe linia de plutire multe afaceri din acest domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO