Auto

Vânzările celor trei importatori auto controlaţi de Ion Ţiriac au scăzut cu 9% în S1

Vânzările celor trei importatori auto controlaţi de...

Autor: Bogdan Alecu

11.08.2014, 00:05 306
Hyundai Auto România, Premium Auto şi M Car Trading, cei trei impor­ta­tori din cadrul Ţiriac Holdings, au co­mercializat în primele şase luni ale aces­tui an 1.900 de auto­vehicule, în scă­dere cu 9% com­parativ cu perioada si­milară a anului trecut, potrivit datelor Aso­ciaţiei Pro­ducătorilor şi Impor­tatorilor de Auto­mobile (APIA).
 
Acesta este al doilea an con­se­cutiv în care vânzările celor trei im­portatori scad. Şi în 2013 companiile au vândut cu 20% mai puţin decât în anul anterior, atingând un nivel de aproape 4.100 de vehicule.
 
Dintre cei trei importatori, vânză­rile cele mai ridicate sunt înre­gis­trate în continuare de Hyundai Auto Ro­mânia, importatorul mărcii coreene pe piaţa locală. Acesta a vândut în in­ter­valul ianuarie – iunie 1.141 de ma­şini, în scădere cu 16% faţă de perioa­da si­milară a anului trecut. M Car Trading, im­portatorul Mitsubishi, a scă­zut cu 5%, la 324 de maşini, de­clinul fiind mai redus decât cel de 31% înre­gistrat în 2013 faţă de 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO