Auto

Vânzările de maşini noi au crescut cu 18% în primele cinci luni. Dacia, Volkswagen şi Ford, cele mai vândute

Vânzările de maşini noi au crescut cu 18% în primele...

Autor: Cristina Bellu

23.06.2017, 00:05 422
Vânzările de autovehicule noi au înregistrat un avans de 18,1% în primele cinci luni ale anului, faţă de perioada similară a anului trecut, susţinute de tranzacţiile realizate de persoanele juridice, care au avut o pondere de 73% în totalul achiziţiilor, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importa­torilor de Automobile (APIA).
 
„În luna mai s-au livrat cu 31,6% mai multe autovehicule decât în luna aprilie, fapt care a dus în primele cinci luni la un total de 54.595 de unităţi noi livrate, cu 18,1% mai mult decât în perioada asemănătoare din 2016“, spun reprezentanţii APIA.
 
Autoturismele - care reprezintă 80% din totalul livrărilor realizate în perioada ianuarie-mai, respectiv 43.792 de unităţi -, au înregistrat un avans de 22% faţă de perioada similară a anului trecut, iar vehiculele comerciale de marfă şi persoane, o creştere de 4,5%.
 
În ceea ce priveşte preferinţa pentru o anumită marcă, Dacia deţine primul loc, cu 13.582 de unităţi vândute, urmată de Volkswagen cu 5.830 de unităţi şi Ford cu 4.363 de unităţi. Este de re­marcat faptul că achiziţiile realizate de persoanele fizice au crescut atât în pondere, cât şi în volum cu 27%, respectiv 166%, cifrele indicând în fapt detaşarea tot mai mare a persoa­nelor fizice de Programul Rabla, care începe să-şi reducă efectul de aşteptare pe care l-a generat în ultimii ani în piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO